Friday, February 27, 2009

Antara Ikhlas, terpaksa @ kena Paksa

Huhuhu..2 bulan pertama 2009..Penuh dengan cabaran...Keje tak payah cakap le..yang di plan blom berjalan lagi...yang tak plan..sentiasa masuk...huhhu...kadang-kadang rasa macam tak cukup jek 9 jam keje..dari kul 7.50 sampai kul 5.30.. minda aku full...


emm...ni nak cite gak pasai last week..


aku mmg tak pueh hati..ade ke patut aku kena bambu...salah aku ke kalau korang keluar memo last minit..taim aku cuti plak tu...pastu korang kensel miting dgn alasan aku tak de..


Pastu call tanya pandangan aku bila nak buat discussion...bile aku bagi tarikh..korang diam...pastu..tiba2 korang buat miting gak tanpa inform aku...pastu korang marah2 sebab aku tak masuk dalam miting tu..ada ke patut...??????????????? APa rasa kalau aku buat macam tu kat korang.


Aku pon ada jadual...aku pon ada mende nak settlekan... huhuhu....geram..geram...geram….dan geram dgn yg jadi 'firestone'…Paham-paham jek la sapa orangnya ye..


emm..bila pikir2 balik...aku pon degil gak..kenapa aku tak masuk masa dijemput..mungkin cara orang yang menjemput @ orang yang menjemput tu kot...


Moralnya :
Benda dah berlaku kan...cuma ingatan aku la kepada bos-bos (termasuk la kat diri aku sendiri)..Jangan la ingat bila kita bos..kita sentiasa betoi..dan kita boleh buat sesedap rasa dan cakap sesedap rasa (kecik hati tau tuduh orang bukan-bukan)...dan ..

kepada orang-orang kecik macam aku... the boss is always right..terima jek la padahnya..kalau degil sangat...;-)


Malas nak pikir2..buang karan jek...jadinya..weekend tu..aku gi berseronok di 1 Utama....:-)

Monday, February 23, 2009

SMTKK

Hari ni..aku cuti..(terpaksa la pakwe ku cuti skali)..Actually..aku gi menghantar adikku Mira mendaftar diri ke Tingkatan 4 di SM Teknik Kuala Kangsar..Alhamdulillah dia dapat duduk di asrama...Mudahan dia dapat berdikari dan jadi lebih berani dan matang...

Pagi-pagi lagi kami dah bertolak dari Ipoh...perjalanan ikut Hway ambil masa dalam 30 minit gitu...RM 3.50 jek tol...Pastu sampai terus ayah uruskan sume...kami yang lain ni...menunggu jek la...Best gak,...aku dan pakwe ku...Makan2 kat Restoran yang diuruskan pelajar sini...Dari tukang masak sampai le ke pelayan..macam hotel2 gitu..:-)..makanan dia pon sedappp...Pastu aku beli piza dan puff yang dimasakan oleh pelajar situ gak..Okla...

Lebih kurang kul 12 baru selesai urusan pendaftaran dan taklimat kepada Ibu bapa dan pelajar...Pastu sume bergegas pi mendaftar asrama plak..Adik aku dapat asrama di Blok 30...Tingkat 3 u...condition dorm tu tak le ok sgt.penuh conteng dinding...aku pon pelik..asrama perempuan pon cam ni ke..Tension Agaknya..:-)..

Kul 1.oo lebih ..baru sume selesai..Kla... Mira..Selamat Tinggaii....Belajar baik2..Jangan nangis2 ...Huhuhu....Alll The Bestttttttttttttttt...Chow..




Saturday, February 14, 2009

Hepi Bday to Me...:-)

Besday aku yg ke **thn...(tahun rahsia tau)...

Memandangkan besday aku kali ni..jatuh masa ari keje..jd nyer sambutan yg sangat simple la...Pagi2 tadi aku belanja kawan-kawan pejabat roti canai...Actually aku ada buat mini cheese cake..Tp malu la plak nak bg org rasa...Tak berapa jadi..Basenye hangus sikit..Tapi macam biasala..ada beberapa insan istimewa tu ..kena gak rasa kek aku ni...:- ) sedap tak korang...

Malamnye..Papa hadiahkan kek yang besar dan cantik ni...plus makan malam yang spesial..walaupun hanya bungkus dr kedai mamak rawang...TQ Papa & aisyahhh...I Love both of u so Much...Muahhhh..




Mandi Manda di Kolam Air Panas Sg Klah

Dah lama tak n3 apa-apa...Bzzzz sgt sekarang ni...

Ni..aktiviti kami last sunday lepas...masa cuti Thaipusam kalau tak silap...Pi berendam2 kat kolam air panas Sg Klah..Best...:-)




3 sekawan..papa + aisyah + pak su...:-)







There was an error in this gadget