Wednesday, January 14, 2009

Kenangan Zaman U

Tetiba teringat balik zaman U dulu...Ni gara-gara kegilaan pada facebook la...Si Pinat my best fren upload gambar-gambar lama...Ha...rindu la plak pada kawan-kawan lama...Ni le best fren aku dulu....Kami digelar Nazir-nazir bebas...Sebab suka sangat berjalan...Gambar ni ambil masa sume orang tengah prep malam kat SMSTSP Perlis....

Dalam Ramai-ramai si Pinat yang paling brutal...hhahaha..kelakar tul..dia pi sekolah tak penah iron baju...alasanya..selama ni mak dia yang buat....Tapi...akhirnya dia yang kawin dulu...dah 2 anak pon...:-) emmm.Lama gak tak jumpa dia...last visit masa dia bsalin anak 1st 4 tahun dulu...

Hana...yang last tu...Dia ni manis sgt orangnya...Dengan dia lagi le lama tak jumpa..since 2001...eh..silap ada sekali terserempak kat Alamanda...2 thn lepas...

Elly..yang depan tu...Ni lagi aku lost contact...Tak tau la dah kawin ke blom(segan plak nak tanya)...Dah lama cari akhirnya jumpa dalam facebook...

Harapnya...1 day..boleh berjumpa semula sekali...Pinat..Kata nak atur reunion..bilee.....??? Aku tunggu jek ni....;-)

Kreativiti AIsyah

Sabtu lepas, kami ke SOGO...Apa lagi..dapat le Aisyah mainan baru..papa belikan..Set keretapi Thomas & Friends...Hehe..kelakar plak...Aisyah excited sangat..tapi bkn pada Thomas...Tapi pada landasan...haha..macam-macam dia buat dgn landasan ni..tengok le ni..Aktiviti Aisyah malam-malam....










Seronok aisyah buat paten landasan baru...hahaha..kalau ada engineer macam ni abisla..Sampai penghujung jalan keretapi masuk gaung..











Ha..tengok..AIsyah bina terowong plak...Tinggi sangat menara tu...Dan berat...dah makin senget nampaknya terowong ni...:-)











Tengok tu..semangat sungguh....siap berdiri lagi...


seperti kita jangka..akhirnya..JATUHhhhhhhhhhhhhhhhh....
Sian Aisyah.....Pas ni Cuba lagi...

Thursday, January 8, 2009

PERHIMPUNAN PROTES UPSI KE ATAS KEGANASAN ISRAEL TERHADAP PALESTIN

UPSI menganjurkan perhimpunan protes ke atas kegansan Israel kepada Palestin hari ni..9/1/2009 bersamaan Sambutan Maal Hijrah UPSI 1430H. Aku pun join skali...semua staf dan pelajar berkumpul di Padang dan melaungkan protes...Macam-macam sepanduk dan slogan dilaungkan menunjukkan betapa bencinya warga UPSI kepada Israel...

Semasa perarakan ni..aku antara berada kat belakang...Tengokle...Sempat bergambar2 lagi..Actually bukan tak simpati atau menghayati protes ni...Tapi pada aku..dengan protes sahaja kita tak dapat membantu...APa kata kita sama-sama solat hajat mendoakan keselamatan Palestin..Tengok le macam aksi kenkawan ku...eh..mana kak zah ek....Ada tapi tak de dalam gambar...Kak zah malu yer...Tengok perangai budak2 kami ni...???????
Heheh..tengok le tu..put Macam confuse jek...aku pon heran apa yang dikonfuse kan tu...
Kak Mah ceria jek....Manis gitu...:-)

Am...Apa tu..macam nak gaduh jek...kui..kui....
Pas tamat protes ni..kami sume sama-sama ke majlis Sambutan Maal Hijrah...Bagus topik yang dibentangkan..." MASYARAKAT ISLAM SEMASA & IMPLIKASI KEKUATAN UMMAH"

Penceramahnya jemputan tu dari IKIM dan UIAM...Prof Dr Mahmood Zuhdi...Unit Latihan..apa lagi..pas ni jemput le lagi prof ni..memang best le...:-)

Monday, January 5, 2009

Kabinet Dapur untuk Dijual

Kepada sapa-sapa yang berminat..Ni Kabinet dapur terpakai untuk dijual..RM 70 sahaja....Nampaknya lepas aku advertise dlm forum ramai yang berminat...hehhe...Drg dok bayangkan kabinet ni dah buruk..Ish..aku tak de la sampai hati nak jual mende tak elok kat orang kan...Masih baik..sebab I kan cermat Orangnya.;-)
Akhirnya kabinet ni telah berjaya dijual semalam...Terima kasih kepada pembeli bertuah tu...:-) Halal kan terlebih terkurang pada kabinet tu yer..

Friday, January 2, 2009

My New Wardrobe...







Heheh...betoi ke ejaan aku ni...Paham-paham jek la ye..Ni almari baju aku yang baru..aku masukkan ni pon bukan sebab nak menunjuk tau..special untuk kak mah tengok..Biasa-biasa jek kmah...Saya tempah ni kat Kilang Perabot Murthi..Rega dalam RM3k...A/w saya rasa puas hati la..Kalau kmah nak tengok live maila umah saya..tapi asap la..sblom saya masukkan baju...kalau dah masuk baju ..I malu U..baju I kan taraf 'butik'...hehhe..
Ada ke sesapa ada petua..macam mana nak ilangkan bau kayu ni....?????



An Evening In Taiping





Cuti Krismas ari tu..aku bawa adik-adik, mak & ayah ke Taiping..Kebetulan masa ni pakwe ku Berkursus..Kami Pegi ke umah adik aku..pastu berkelah di Taman Tasik dan kendian ke zoo..seronok sangat aisyah..kami naik train round dalam zoo...;-) Tapi sayangnya tak dapat rakam gambar2 dalam zoo...bateri dah kong...

Otw balik tu kami ikut jalan lama..singah makan laksa dan cendol di K.Kangsar plak..barula balik....Penat tapi seronok...;-)


ni gambar yang paling kelakar..Tengok la muka aisyah..dah tak mcm aisyah..mcm einsteen adaa la..hheheh..dia lari sebab takut sangat tgk monyet....kuang..kuang...

Babai Fifi

Dah lama aku tak n3 pepe...ni n3 lama la gak..b4 krismas ari tu..Aku dan member kat Pejabat Pendaftar sponsor majlis makan-makan sempena stafku Hafifi menamatkan perkhidmatan di UPSI. Dia dah dapat keje di tempat lain sebagai Penolong Pegawai Tadbir.. All the Best Fifi..Semoga berjaya di tempat baru..dan kalau ada masa jenguk2 le kami di UPSI ni..nway TQVM kerana membantu saya selama berada di BSM. Jom layan..pic2 yang aku snap ni










Tengok le tu..Abisla salma pas ni..kena buli ngan Wam dan En Emi plak..kui..kui..sediakan pertahan salma...:-)











There was an error in this gadget