Tuesday, July 28, 2009

Malam Jasamu Dikenang 2009

Majlis meraikan persaraan kakitangan Universiti yang telah menamatkan perkhidmatan di UPSI sebagai tanda ingatan dan terima kasih atas jasa-jasa mereka kepada Universiti..Majlis ni dibuat di Concorde Shah Alam.

Ni la barisan Urusetia yang menguruskan pelaksanaan Majlis..comei2 kan...Wanita tulang belakang BSM..fuh..cayala..



Ni plak Band yang mengiring sepanjang majlis berlangsung..Kumpulan muzik seri bayu kalau tak silap dari FSM. Lagu-lagu yang dimainkan drg bertemakan keroncong...Tapi.mmg tak leh lawan le lagu pilihan Floor Manager kali ni..Mr Musa...Lagu pelangi petang..memang menusuk kalbu..patut le Mr Musa nak sangat lagu ni...






Ni le pesara-pesara kita tu..semoga Allah memanjang usia mereka..memberikan kesihatan yang baik dan menikmati persaraan ini dengan tenang. Amin.

Sunday, July 26, 2009

Model Tudung Turki...

Makan-makan lagi...

Makan-makan lagi...Kali ni temanya western...Menu spageti dari chef Salma dan Chef Abul. Plus 'kek Black Forest' ku...;)



ni le geng-geng governan..sib baik tau..saya ni baik..merasa gak korang msk blog...keh..keh..



Sesi memotong kek harijadi..ceh..Wam siap tiup2 tu...mende tah serapah dia tiup kat kek tu..



Eii..tak sabarnya...;-)



Aik..mana etty...????

Sunday, July 12, 2009

Al-Fatihah Buat Acu..

Semalam..lebih kurang pukul 7.30 pagi..ada seseorang yang call aku...tak sempat jawab dan tak dpt call balik sebab aku tak tau tu no sapa...otw ke pasar..aku terima sms dari Fir.."Salam, ayu ada makla tpn x bgtau acu meninggal pg tadi.kebumi kat tg malim"...haa..terkedu sekejap...betoi ke apa yg aku baca ni..tiba-tiba tepon berdering..makla plak call benda yg sama....aduhai sedihnyaaaa......aku menangis sepanjang ke pasar...

Singkat kan perjalanan masa..Aku baru jek berbual dgn acu jumaat ari tu...dia satu-satunya pengasuh anak aku yg paling aku rapat..Kadang-kadang aku tumpangkan dia ke rumah...yang selalu ambil tahu hal anak aku ..wlp bkn dikelas yang sama lagi...

Sesungguhnya Allah lebih menyayanginya...Mudahan acu ditempat dikalangan orang yang beriman...Amin..

Sunday, July 5, 2009

Percutian PE Dept..Day 1 Part1

Last weekend, aku dan family join percutian PE dept ke penang...(boleh ke dikatakan bercuti..boleh le kot..walaupun banyak masa habis dalam kete jek..:-)

Lebih kurang kul 9.30pagi, Jumaat..kami bertolak ke Ipoh. 4 kereta konvoi bersama2..diketuai oleh bos pakwe ku..Mr Tan...sampai Ipoh lebih kurang kul 11. Kami ke Kg Cina Sg Pulai untuk ambik wife Mr Tan bersama babynya yang comei..kendian..tunggu lagi 2 kete...di depan Jusco..


So..sume enam kete bergerak ke Penang...opss...berenti lagi kat RNR Bukit Merah,...makan-makan, solat dll...perjalanan diteruskan lagi...sekarang dah masuk penang...





hehhehe...punya la letih...kami follow ada srg member pakwe ku ni..rupanya dia tak tau jalan..patut le berkali2 kami silap jalan...akhirnya...kami sume bertemu sekali lagi di depan Pantai Shamrock..Perjalanan diteruskan ke Kawasan bukit...untuk aktiviti makan durian...Perjalanan untuk sampai ke sini memang memeningkan...jalan bengkang bengkok..kami menaiki lereng bukit dari teluk bahang menghala ke Balik Pulau.


Akhirnya sampai..tengoklle...sume pulun makan derian...aisyah pon sama...dekat 3 ulas durian gak dia makan....pas makan derian,...tokei tu hidang plak manggis..fuh..sedap tul...memang murah le korang...hampir 10 orang makan...tokei tu Cuma charge rm100 jek...Tokei tu kata yang penting puas hati...







bersambung lagi pas ni yer...

There was an error in this gadget